Over mij

Ik ben geboren in Utrecht op 30 april 1996, als kleutertje verhuisde ik naar Groningen, waar ik de rest van mijn jeugd opgroeide.

Al mijn hele leven ben ik bezig met tekenen en verhalen verzinnen. Via de oude stripalbums van mijn ouders en grootouders ontstond bij mij een liefde voor het beeldverhaal.

In 2015 verhuisde ik naar Zwolle om daar de opleiding comic design te volgen aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Hier volgde ik in 2018 een Erasmus exchange, waarbij ik een semester lang aan de École Européenne Supérieure de l’Image studeerde, in Angoulême, Frankrijk. In 2019 studeerde ik samen met Melanie Kranenburg af aan ArtEZ met de graphic novel ‘Naasten’.

‘Naasten’ is een graphic novel over mantelzorgers in de laatste levensfase, bedoeld om inzicht te bieden in de binnenwereld van mensen die voor hun zieke naasten zorgen. Ik tekende dit boek samen met collega tekenaar Melanie Kranenburg, en in samenwerking met Maaike Haan, onderzoeker aan het Radboud UMC in Nijmegen. ‘Naasten’ verscheen eind september 2019 bij uitgeverij Oogachtend.

meer informatie (link): www.graphicnovelnaasten.nl

foto: Melanie Kranenburg
promotiefilmpje voor de ArtEZ Finals over ‘Naasten’