Projecten

Graphic Novel ‘Naasten’

‘Naasten’ is een graphic novel over mantelzorg in de laatste levensfase. In samenwerking met collega tekenaar Melanie Kranenburg en het Radboudumc in Nijmegen tekende ik een verhaallijn over een jonge vrouw die voor haar ernstig zieke vader zorgt.

De verhalen in ‘Naasten’ zijn gebaseerd op onderzoek van Maaike Haan, onderzoekster aan het Radboudumc. ‘Naasten’ geeft een inkijk in de binnenwereld van de vaak onbegrepen mantelzorger en is verkrijgbaar bij stripwinkels en de meeste boekhandels.

Naast dat de graphic novel in zowel Nederland als Vlaanderen in de winkel ligt wordt het boek gebruikt door het Radboudumc in workshops en trainingen. ‘Naasten’ biedt steun, herkenning en is een goede gespreksopener voor een moeilijk onderwerp.

Meer info over het onderzoek en het achterliggende project: www.graphicnovelnaasten.nl

Ces Gens-Là

Een serie illustraties bij het nummer ‘Ces Gens-Là van de franstalige zanger Jacques Brel, uiteindelijk gepubliceerd in de vorm van een smallpress boek. In ‘Ces Gens-Là’ luisteren we naar een verbitterde man die de verschillende leden van een akelige familie beschrijft, die de liefde tussen hem en hun dochter afkeurden. In de songtekst fungeert de man als een geanimeerd en ietwat onbetrouwbare verteller.

Toen Gras nog niet Vanzelfsprekend was

Een geïllustreerd boek over evolutie en de ontstaansgeschiedenis van het leven op aarde. We volgen de loopbaan van de evolutie vanaf de allereerste levensvormen via een informatieve tekst die begeleid word door illustraties van de prehistorische dieren in hun leefomgeving. Een informatieve reis door de prehistorie die je doet stilstaan bij vreemde feiten. De mens stamt af van een vreemd wormpje met een ruggengraat en gras groeide niet altijd overal.