Portfolio

Graphic novel ‘Naasten’

‘Naasten’ is een graphic novel over mantelzorg in de palliatieve fase. Dit project kwam tot stand in samenwerking met collega tekenaar Melanie Kranenburg en het Radboudumc. Op basis van wetenschappelijk onderzoek van Maaike Haan schreef en tekende ik aan dit boek.

‘Naasten’ werd uitgegeven bij uitgeverij Oogachtend en is verkrijgbaar bij de boekhandel of stripspeciaalzaak. Meer informatie is te vinden op: http://www.graphicnovelnaasten.nl

Illustraties 75 jaar bevrijding

In opdracht van Stadkamer maakte ik een serie illustraties over de stad Zwolle tijdens de Duitse bezetting. Deze illustraties werden gezamenlijk met een geschreven verhaal gepubliceerd in een boekje. Dit boekje kregen kinderen als geschenk na het lopen van een route.

Meer informatie: https://stadkamer.nl/cultuur-en-techniekeducatie/geocache-route-75-jaar-vrijheid

Illustraties museum ANNO

In samenwerking met ANNO, een museum over de verhalen van Zwolle, maakte ik illustraties over de geschiedenis van de stad. Over de opgraving van het geraamte van Thomas A. Kempis in het Rampjaar, en over de Jufferenwal, wat ooit de rosse buurt van Zwolle was.

Mijn illustratie bij ANNO: https://anno.nl/projecten/wie-is-thomas/

Toxic

Een kort, poëtisch stripverhaal.

Planten

Een serie waarin ik illustraties maak van mijn vele verschillende kamerplanten.

Illustraties festivals

Als onderdeel van het Wereldberoemde Verhalen Festival en de audiotour ‘Langs de Oevers van de Aa werd er in de stad Zwolle werk van mij geëxposeerd in de openbare ruimte. Beide evenementen zijn onderdeel van het Winters Zwolle festival.

Illustraties Klooster in Oorlogstijd

Illustraties bij de podcast ‘Klooster in Oorlogstijd’ van het Dominicanenklooster in Zwolle. De podcast vertelt verschillende verhalen die zich tijdens de tweede wereldoorlog in en rondom het klooster hebben afgespeeld. Het uitkomen van de podcast ging gepaard met een expositie van raamtekeningen op het klooster.

Meer informatie: https://www.kloosterzwolle.nl/nieuws/klooster-in-oorlogstijd-raamexpositie-en-podcasthttps://www.kloosterzwolle.nl/nieuws/klooster-in-oorlogstijd-raamexpositie-en-podcast

Paleoart

Illustraties van prehistorische dieren en landschappen. Ik gaf over dit onderwerp in eigen beheer een boekje uit: ‘Toen Gras Nog Niet Vanzelfsprekend Was’. Dit boekje combineert kunstzinnige illustraties met toegankelijk geschreven, informatieve tekst.

Portretten

Verschillende (zelf)portretten in verschillende stijlen en technieken.

Strips en illustraties over de zorg

Samen met Melanie Kranenburg maak ik voor verschillende instanties op regelmatige basis tekeningen over de zorg. De tekeningen helpen om op een toegankelijke manier iets over de complexe materie te vertellen.

Voorbeeld van een infographic: https://www.movisie.nl/publicatie/gesprek-over-einde-leven-patient-mantelzorger

Diverse illustraties

Divers, overig, autonoom illustratiewerk.

Vissen

Een korte, poëtische strip.