Portfolio

Graphic novel ‘Naasten’

‘Naasten’ is een graphic novel over mantelzorg in de palliatieve fase. Dit project kwam tot stand in samenwerking met collega tekenaar Melanie Kranenburg en het Radboudumc. Op basis van wetenschappelijk onderzoek van Maaike Haan schreef en tekende ik aan dit boek.

‘Naasten’ werd uitgegeven bij uitgeverij Oogachtend en is verkrijgbaar bij de boekhandel of stripspeciaalzaak. Meer informatie is te vinden op: http://www.graphicnovelnaasten.nl

Strips

Verschillende pagina’s en fragmenten uit mijn strips

Posters

Regelmatig verzorg ik posterontwerpen, zoals voor Kattegat Festival, Stadkamer Zwolle en de Nieuwe Garde Stripmarkt.

Illustraties museum ANNO

In samenwerking met ANNO, een museum over de verhalen van Zwolle, maakte ik illustraties over de geschiedenis van de stad. Over de opgraving van het geraamte van Thomas A. Kempis in het Rampjaar, en over de Jufferenwal, wat ooit de rosse buurt van Zwolle was.

Mijn illustratie bij ANNO: https://anno.nl/projecten/wie-is-thomas/

Illustraties 75 jaar bevrijding

In opdracht van Stadkamer maakte ik een serie illustraties over de stad Zwolle tijdens de Duitse bezetting. Deze illustraties werden gezamenlijk met een geschreven verhaal gepubliceerd in een boekje. Dit boekje kregen kinderen als geschenk na het lopen van een route.

Meer informatie: https://stadkamer.nl/cultuur-en-techniekeducatie/geocache-route-75-jaar-vrijheid

Artwork Money & the Man

Voor het album ‘Money no Time, Time no Money’ van Money & the Man verzorgde ik het artwork. Het album kwam uit bij Goomah Music op zowel cd als op vinyl. Ik ontworp een hoes, binnenhoes en labels voor op de plaat zelf.

Muurschildering Grote Kerkplein Zwolle

Samen met Melanie Kranenburg, Vince Logtenberg en Wommol maakte ik in opdracht van het Academiehuis en Stichting Trotse Muren een muurschildering op het Grote Kerkplein in Zwolle. De schildering is gemaakt op een 50 meter lange plint die gedurende 5 jaar de bouwplaats van de restauratiewerkzaamheden aan de Grote Kerk afschermt.

Meer informatie over dit project: https://www.trotsemuren.nl/pagina/7/academiehuis-grote-kerk

Illustraties festivals

Als onderdeel van het Wereldberoemde Verhalen Festival en de audiotour ‘Langs de Oevers van de Aa werd er in de stad Zwolle werk van mij geëxposeerd in de openbare ruimte. Beide evenementen zijn onderdeel van het Winters Zwolle festival.

Muurschilderingen het Refter

Voor Stadscafé Het Refter in Zwolle maakten Melanie Kranenburg en ik illustraties die periodes uit de geschiedenis van het monumentale pand verbeelden waarin het café is gevestigd. De illustraties zijn op de muren van het café geschilderd door Lonneke Schildert.

Planten

Een serie waarin ik illustraties maak van mijn vele verschillende kamerplanten.

Illustraties Klooster in Oorlogstijd

Illustraties bij de podcast ‘Klooster in Oorlogstijd’ van het Dominicanenklooster in Zwolle. De podcast vertelt verschillende verhalen die zich tijdens de tweede wereldoorlog in en rondom het klooster hebben afgespeeld. Het uitkomen van de podcast ging gepaard met een expositie van raamtekeningen op het klooster.

Meer informatie: https://www.kloosterzwolle.nl/nieuws/klooster-in-oorlogstijd-raamexpositie-en-podcasthttps://www.kloosterzwolle.nl/nieuws/klooster-in-oorlogstijd-raamexpositie-en-podcast

Paleoart

Illustraties van prehistorische dieren en landschappen. Ik maakte over dit onderwerp een small press boekje: ‘Toen Gras Nog Niet Vanzelfsprekend Was’. Hierin combineer ik kunstzinnige illustraties met toegankelijk geschreven, informatieve tekst.

Portretten

Verschillende (zelf)portretten in verschillende stijlen en technieken.

Illustraties promofilmpje Bits

Voor Filmsaus maakte ik illustraties voor in een promofilmpje van Bits, een school voor speciaal onderwijs. In het filmpje worden illustratie, animatie en film gecombineerd.

Bekijk het filmpje op de website van Bits: https://www.bitsrotterdam.nl/

Strips en illustraties over de zorg

Samen met Melanie Kranenburg maak ik voor verschillende instanties op regelmatige basis tekeningen over de zorg. De tekeningen helpen om op een toegankelijke manier iets over de complexe materie te vertellen.

Voorbeeld van een infographic: https://www.movisie.nl/publicatie/gesprek-over-einde-leven-patient-mantelzorger

Diverse illustraties

Divers illustratiewerk.